Leczenie zaćmy
Męskie choroby, problemy i rozwiązania. Radzimy, rozwiewamy wątpliwości, pomagamy.
- ecik12
Re: Leczenie zaćmy
Niestety, ale chyba operacja zaćmy to priorytet. Polecam z czystym sumieniem https://cmp.med.pl/cmp-jozefoslaw/ , ponieważ nie trzeba czekać nie wiadomo ile w kolejkach. Wszystko odbywa się sprawnie i szybko. Miła atmosfera, a firma oferuje pomoc w szybkim leczeniu zaćmy.
- saramay
Jesli cokolwiek dzieje sie z naszym wzrokiem,zauwazymy jakies zaburzenia widzenia, to nalezy wybrac sie do okulisty, zrobic potrzebne badania. Sama ostatnio wybralam sie do Alfa Medica w Czestochowie, bo slyszlalam ze maja dobrego okuliste. Ta klinika dysponuje nowoczesnymi urzadzeniami, dzieki ktorym lekarz zdiagnozuje co nam dolega i wdrozy odpowiednie leczenie. Lecza tam rowniez zacme 

- daga
- Kontakt:
Polecam zabieg laserowy, tylko nie ma co czekać do momentu, aż zaćma będzie bardzo zaawansowana, ponieważ później wzrok będzie gorszy. Sam zabieg trwa króciutko. Po jest miesięczny bodajże okres rekonwalescencji. A później już tylko z górki 

agencja pośrednictwa pracy Folga.com.pl
- etna7
Mi osobiście poprawił wzrok dr czubak w klinice mega lens, operacja zacmy była naprawdę szybka i konkretna, a do tego bezbolesna. Pamietajcie, ze jak wzrok wam sie dosc szybko psuje to moze to byc zaćma nawet w mlodym wieku.
- walajakub
Mama będzie miała zabieg w Krakowskiej Optegrze. Jesteśmy umówione na kwalifikację do dr Magdaleny Turczynowskiej. To nowy lekarz u nich, więc udało nam się zapisać na termin już we wrześniu.
Post autor: Andżeliika9283 »
i jak poszedł zabieg?walajakub pisze: ↑31 sie 2020, 22:10 Mama będzie miała zabieg w Krakowskiej Optegrze. Jesteśmy umówione na kwalifikację do dr Magdaleny Turczynowskiej. To nowy lekarz u nich, więc udało nam się zapisać na termin już we wrześniu.
ja również polecam panią doktor, świetna specjalistka od zaćmy, bez obaw można się do niej udać!
- katrju
Też mam problem ze wzrokiem i szukam na różnych stronach np. https://ogis.pl/o/ogloszenia/21310-lekarze tutaj dobrego gabinetu okulistycznego najlepiej byłoby w Warszawie i średnio mi to idzie. Nie dość, że wzrok mi się pogarsza to jedno oko zdaje się boleć coraz mocniej z dnia na dzień więc zależy mi na czasie. Doradzicie coś?
- Kuba77
Witam,moja babacia ma podejrzenie zacmy. Zalezy min a tym,aby udac sie do specjalisty,ktory to potwierdzi. Co sądzicie o tym https://blikpol.pl/laserowa-korekcja-wzroku ? Pozdrawiam i prosze o porady.
Post autor: Opolkkką »
Na NFZ to teraz kolejki takie, że lata trzeba czekać, serio. Jedyne rozwiązanie to prywatnie iść na zabieg. Operacyjne leczenie zaćmy robią w Krakowie w Optegrze. Tam mają świetnych specjalistów.
Post autor: Śnieżka »
Z tego, co ja się orientuję to zaćmę usuwa się laserowo. Oczywiście w początkowej fazie można stosować rozmaite krople, ale z czasem zabieg jest konieczny. W tym celu najlepiej postawić na dobrą klinikę https://blikpol.pl/opinie
Post autor: Komińka »
Nie ma sensu czekać na wyrok powolnej utraty wzroku, trzeba możliwie jak najszybciej zdecydować się na operację usunięcia zaćmy. Bez kolejek można dostać się na operację w Optegrze w Krakowie. Zabieg to kilka chwil, a można odzyskać wzrok sprzed lat.
Post autor: Mańka »
Mama jest już po badaniach przed operacją, czekamy na wyznaczony termin. Cieszę sie, że znalezliśmy Optegrę i liczę, że operacja pójdzie dobrze.Komińka pisze: ↑29 lis 2020, 18:02 Nie ma sensu czekać na wyrok powolnej utraty wzroku, trzeba możliwie jak najszybciej zdecydować się na operację usunięcia zaćmy. Bez kolejek można dostać się na operację w Optegrze w Krakowie. Zabieg to kilka chwil, a można odzyskać wzrok sprzed lat.
sklep z akcesoriami meblowymi
- marydomar
W kwestii leczenia zaćmy mogę polecić klinikę https://zacma-nfz.pl/. Mój ojciec rok temu był u nich na zabiegu i teraz jest wszystko dobrze. Obsługa jest bardzo miła, a zabiegi są wykonywane przez najlepszych specjalistów, więc nie ma obaw na niepowodzenie. Najważniejsze jest to, że zabieg się udał i przede wszystkim jest refundowany przez NFZ.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Garaż
- ↳ Różne
- ↳ Kobiety
- ↳ Motoryzacja
- ↳ Samochody
- ↳ Motory
- ↳ Quady
- ↳ Off-road
- ↳ Projekty, tuning, swapy