producenci pomp ciepła
Doradzamy, wyrażamy opinie, rozmawiamy. Dołącz do nas.
- kwietosław1960
producenci pomp ciepła
Post autor: kwietosław1960 »
Macie jakąś wiedzę na temat pomp ciepła? Ja na pewno w tym roku będę chciał w taką instalację zainwestować, ale nie zdecydowałem się jeszcze na konkretnego producenta. Dość ciekawie wyglądają pompy ciepła Mitsubishi, ale fajnie by było dowiedzieć się więcej na temat ich wydajności, gwarancji i opłacalności. Macie coś do dodania? Z chęcią przeczytam 

Re: producenci pomp ciepła
Post autor: Bogdan »
Bardzo wiele na pewno jeszcze zależy od tego jakiego rodzaju pompy ciepła są dla nas ważne i ja również całkiem niedawno nad takimi sprawami się zastanawiałem. Dziś chcę powiedzieć, że jak dla mnie znakomitą opcją jest posiadanie pompy ciepła marki Kaisai i wiem, że z całego serca mogę każdemu ją polecić.
Post autor: pewnyWybor »
Kaisa i Mitsubishi to urządzenia z dwóch różnych półek cenowych. Średniej wielkości pompa ciepła mitsubishi kosztuje w granicach 40-45 tysięcy złotych. Kaisaia o tej samej wydajności kupisz za 25-30 tysięcy. Oczywiście w ślad za ceną idzie jakość. Mitsubishi ma własną fabrykę sprężarek, a podzespoły urządzenia należy zaliczyć do klasy premium. Jak by bym na Twoim miejscu i miał odpowiedni budżet wybrałbym Ecodana. Jeżeli szukasz budżetowego rozwiązania to Kasiai też będzie dobry. Dodatkowo z racji tego, że właścicielem marki jest polska firma, będziesz miał łatwiejszy dostęp do części zamiennych. Jak chcesz poczytać coś więcej o Mitsubishi to tutaj jest to całkiem konkretnie opisane - https://proheat.pl/pompa-ciepla-mitsubishi. Aha... no jak mogę coś jeszcze zasugerować, to śpiesz się. Jak przyjdzie wiosna to pewnie ruszy prawdziwa lawina zainteresowanych pompami ciepła i trudno będzie wbić się z kolejkę do instalatora...
- Sazed
Pompa ciepła gruntowa, powierzchnię ogrzewane 120m2, koszty do 250zl łącznie z ciepłą wodą. Bezobsługowo, stała temperatura w domu Moge tutaj polecić również firmę do montażu pompy ciepłą w Lublinie: https://klimat-tech.pl/ Bardzo wysoka jakość usług.
Post autor: nana »
No właśnie ogrzewanie i rekuperacja dofinansowanie powinny jakieś mieć, prawda ? Jeśli mówimy oczywiście o czymś takim jak na przykład działanie pod kątem na przykład problemów związanych z naszym własnym podejściem do ekologii. Co wy na to? Jakie macie myśli ?
Przejdź do
- Forum
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Garaż
- ↳ Różne
- ↳ Kobiety
- ↳ Motoryzacja
- ↳ Samochody
- ↳ Motory
- ↳ Quady
- ↳ Off-road
- ↳ Projekty, tuning, swapy