Witam, przede wszystkim należy powiedzieć, że gotowanie w domu różni się nieco od gotowania w punkcie gastronomicznym. W punkcie liczy się przede wszystkim minimalny czas pracy i efektywność urządzeń. Dlatego tez nie ma co oszczędzać oraz nie powinno sie kupować urządzeń do gotowania w domu
nie będą miały odpowiedniej gwarancji
jak rownież nie będą tak wydajne
Polecam skontaktować się z ta hurtownia gastronomiczna:
https://www.goga-gastro.pl/
Na miejscu powinni dobrać odpowiednie wyposażenie.
Nie tylko sam lokal się liczy, bo i również pomieszczenia pozostałe pomieszczenie, które są w twoim obiekcie. Chociażby łazienka, która też powinna być dobrze wyposażona. Daleko nie trzeba szukać, bo są firmy https://dotoalet.pl/kosze-c-364_191.html gdzie można wszytko kupić co potrzeba do danej łazienki.
Zgadzam się z opinią powyżej. Na urządzeniach do lokalu gastronomicznego nie ma co oszczędzać. Warto inwestować w solidne i wydajne sprzęty. W szczególności polecam ci garnki gastronomiczne https://gastroplaneta.pl/pl/c/Garnki-gastronomiczne/152, które mamy w naszej restauracji. Kucharze są z nich zadowoleni, a to najważniejsze.