Okna Pixel Oknoplast - opinie
- marydomar
Okna Pixel Oknoplast - opinie
Byłam niedawno w salonie z oknami u mnie w mieście i spodobały mi się okna Pixel. Chcę je zamówić. Dla pewności chciałam się spytać, czy Wy lub ktoś z Waszych bliskich macie okna tego producenta? Jak zachowują się po latach?
- uxinia
Re: Okna Pixel Oknoplast - opinie
- Kuba77
- Ardi
- Kontakt:
- bator
- Kuba77
Post autor: kontą »
- Ori35
Post autor: Piotr Ś »
Dzien dobry,kontą pisze: ↑05 sty 2021, 22:41 Witam, zdecydowanie odradzam zakupu okien model Pixel, 3 rok z rzędu zgłaszam reklamację dotycząca nieszczelności, co roku ten sam problem. Nie jestem pierwszą osobą z takiej sytuacji. Serwis w tym roku pomimo 3 zgłoszeń nie pojawił się ani razu. Sprawę będę zgłaszał do rzecznika konsumenta.
Mam taka sama sytuacje z oknami Oknoplast Pixel. Sa nieszczelne. U mnie po przylozeniu dlugiej poziomicy okazalo sie ze profile sa wygiete w pionie i dlatego skrzydlo po zamknieciu nie przylega scisle do futryny - szczegolnie w polowie wysokosci. Wszystkie skrzydla do wymiany.
Post autor: bożena j. »
Post autor: galińska »
Post autor: Paweł87 »
Post autor: Teresa Świder »
Okna Koncept ma mój kolega on mi doradził Oknoplast i jestem zadowolona. Pozdrawiam Teresauxinia pisze: ↑12 sie 2019, 11:44 Hej hej Ja mam okna Koncept i jestem zadowolona ale moja siostra z rok temu montowała właśnie Pixele. Z tego co z nią rozmawiałam jest bardzo zadowolona, że się na nie zdecydowała. Okna mają fajny nowoczesny kształt, moje za to są bardzo klasyczne. W Pixelach ramy są cieńsze i bardziej eleganckie niż w moich. Siostra jeszcze zdecydowała się na okleinę w opcji Colorful więc całe okno łącznie z ramami między skrzydłami jest oklejone przez co okno wygląda jeszcze ładniej. Siostra chciała mieć fajne eleganckie okna dlatego też zdecydowała się na ukryte zawiasy. Zdecydowanie mogę Ci polecić okna z Oknoplastu. Obie mamy. Ja użytkuję już wiele lat i jestem szczerze z nich zadowolona.
Post autor: Czereśnia »
Post autor: Reęl »
Post autor: Tonęss »
Post autor: Grześ70 »
My mamy okna Koncept już wiele lat, teraz starsza córka się buduje oni mają bardziej nowoczesny dom. Architekt im doradził okna Pixel ponoć idealne do tego typu budownictwa i wysoka jakość.Czereśnia pisze: ↑20 mar 2021, 15:26 Koncept mają moi rodzice ale kupowali je dobre kilka lat temu. My chcieliśmy właśnie czegoś bardziej nowoczesnego i wybór padł na okna Pixel. Spodobały nam się kiedyś w katalogu, widzieliśmy na żywo też przekrój profilu w salonie, gdzie później złożyliśmy zamówienie. Okna te przekonały nas przede wszystkim technologią, tym że mają na prawdę świetne parametry. Aspekty wizualne też na plus, jak lubi ktoś minimalizm to super. Generalnie bardzo polecam okna Pixel - sprawdzone przez pierwszą zimę ocena 5+
Post autor: Jańczyk »
Post autor: Łukasz12 »
Tak to prawda. Opieka posprzedażowa na wysokim poziomie. Zauważyłem niewielką ryskę na szybie i jak tylko zgłosiłem to po paru dniach przyjechała ekipa wymienić to okno. Super!bożena j. pisze: ↑15 lut 2021, 10:50 Sąsiadka miała problem z nieszczelnością w jednym oknie i okazało się, że przyczyną był błąd w montażu. Ekipa przyjechała tydzień po zgłoszeniu i naprawiła. Okna szczelne. Nie chcę mi się wierzyć, że przez 3 lata reklamujesz ciągle okna i nic... Co jak co, ale Oknoplast dba o klienta. My montowaliśmy okna w wakacje i pracownicy z salonu partnera gdzie zamawialiśmy pytali się po pewnym czasie sami, czy wszystko jest okej, więc jak dla mnie polityka posprzedażowa jest na prawdę na odpowiednim poziomie.
Post autor: Kamil Ł. »
Post autor: Marek Wąsek »
My mieliśmy podobną sytuację, ale akurat wybór padł na okna winergetic premium i 3 szyby we wszystkich oknach + ciepła ramka Warmatec. Też trafiłem na świetnego doradcę, który wyjaśnił wszystkie kwestie. Jednak prestiż tej firmy znikąd się nie wziął.Kamil Ł. pisze: ↑24 wrz 2021, 11:01 Ja też muszę opisać swoje wrazenia, bo szczerze mówiąc jeszcze nie spotkałem się z czymś takim. Zamówiłem okna Pixel, konkretnie te https://oknoplast.com.pl/okna/pixel/, ale bez pomocy doradcy na prawdę nie wiedziałbym na które się zdecydować. Pixele okazały się być idealne, pomoc w doborze koloru, ilości szyb i zastosowanie ciepłej ramki strzał w 10. Dziękuję Panu Arkadiuszowi z jednego z salonów Oknoplast w moim mieście (Warszawa). Bardzo mi pomógł i cierpliwie odpowiadał na każde pytania. Montaż odbył się w tym czasie, w którym miał, bez opóźnień. Wszystkie okna wymienione w ciągu 1 dnia. Jestem zadowolony, szczelna solidna stolarka.
Post autor: matteo »
Post autor: marcelkaa »
W salonie jednego producenta nie zostałam potraktowana poważnie, sprzedawcy nie zajęli się mną w taki sposób, w jaki powinnam być obsłużona. Ponadto nie podjęli ze mną jakiekolwiek próby zapoznania z ofertą. Poza wręczeniem katalogu rzecz jasna. Odrzuciłam ofertę.
Z pozostałymi 3 producentami byłam umówiona na wycenę, jeden po wymiarach nie odesłał wyceny wcale, drugi po miesiącu, a trzeci praktycznie po 2-3 dniach wysłał mi wycenę. Ostatecznie na ostatniego się zdecydowałam i dzisiaj już jestem po montażu okien tj. montowane były w grudniu.
Wybrałam model Pixel z Oknoplast, o który pytasz w tym temacie. Jestem bardzo zadowolona z tych okien. Montaż pełna profeska, dobrze osadzone okna, żadnej ryski czy na ramach czy na szkle. Ekipa miła, terminowa i solidna. Tego oczekiwałam. Ja polecam te okna zdecydowanie i obsługę. Pozostałe firmy są duże i znane dlatego nie chcę tutaj ich wymieniać, bardzo się rozczarowałam ale dzięki temu selekcja naturalna wskazała na OKNOPLAST
Post autor: Eddie »
Post autor: picasso »
Post autor: Aleksandra »
- Forum
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Garaż
- ↳ Różne
- ↳ Kobiety
- ↳ Motoryzacja