Jak w temacie. Jakie są Wasze opinie o autach pokontraktowych? Myślę o kupnie takiego samochodu, ale mam jeszcze wątpliwości.
Skąd najlepiej brać takie auta? Czy są jakieś firmy, które brać pod uwagę i takie, które lepiej omijać szerokim łukiem? Dodam, że interesują mnie raczej samochody kompaktowe, jak Skoda Fabia, Ford Focus, Opel Astra i podobne.
Wcześniej kupowałem auta od osób prywatnych, ale wiadomo jak to było - raz trafiło się dobrze, raz trochę gorzej. Poza tym dużo się słyszy o różnych oszustach, że nabrałem ostrożności.
Auta pokontraktowe - opinie
Re: Auta pokontraktowe - opinie
Post autor: wesoły-romek »
Myślę, że warto się rozejrzeć, ale decyzję już podejmiesz sam. Auta pokontraktowe to dobra opcja, bo mają pewną przeszłość, były serwisowane, mają wszystkie papiery. Poza tym firmy leasingowe nie oszukują, nie cofają liczników itd. Samochody są młode i nie zjeżdżone - wynajmujący też dbają, żeby nie ponosić później konsekwencji.
Jak interesują Cię kompakty, to faktycznie wiele z nich to auta pokontraktowe. Fabia jest spoko - tania i dobra. Szukaj takich aut na stronach firm leasingowych, zobacz sobie np. master1.pl. Rozejrzyj się, poczytaj, popytaj. Tak chyba najlepiej.
Jak interesują Cię kompakty, to faktycznie wiele z nich to auta pokontraktowe. Fabia jest spoko - tania i dobra. Szukaj takich aut na stronach firm leasingowych, zobacz sobie np. master1.pl. Rozejrzyj się, poczytaj, popytaj. Tak chyba najlepiej.
Re: Auta pokontraktowe - opinie
Post autor: wład »
Auta po leasingu mają to do siebie, że na pewno były serwisowane w aso, nikt nie przekręcał im liczników i maja sprawdzone pochodzenie. Ale najlepiej kupować je w salonach danej marki, gdzie są szczegółowo sprawdzone pod względem technicznym. Do tego często salon daje jeszcze gwarancję. Tak było jak kupowałem BMW w Bawarii w Jankach. Fajna oferta się trafiła właśnie po leasingu.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Garaż
- ↳ Różne
- ↳ Kobiety
- ↳ Motoryzacja
- ↳ Samochody
- ↳ Motory
- ↳ Quady
- ↳ Off-road
- ↳ Projekty, tuning, swapy